Hogyan válasszunk beltéri hőszigetelést?

A külső hőszigetelés manapság nem az egyetlen megoldás, hogy energiát, hőt spóroljunk meg, meleg hatást érjünk el házunkban, lakásunkban. Nem beszélve a külső szigetelés anyagi megterheléséről, valamint ha társasházról beszélünk, az összes lakónak kell rendelkeznie a magas költségek ráeső részével.

Mit tehetünk ilyenkor, ha a hő veszteség nagy, a hőmérséklet télen alacsony, nyáron pedig magas? Ha gondolunk a környezetünkre, valamint családunk egészségére? Ha esztétikus megoldást szeretnénk térveszteség nélkül?

Belső hőszigetelés a válasz!

Azonban nem mindegy, mit választunk!

Az eddig ismert gipszkarton belső szigetelés ugyan segít a hő veszteség megoldásában, valamint a falak egyenletességében, és lélegző tulajdonsága is ismert. Azonban nagy munkával jár és költsége is magasabb az általunk kínált új lehetőségnél.

Különböző belső hőszigetelő rendszerek nagy választékát is fellelhetjük a hőszigetelés piacán, azonban mindegyik nagy költséget ró ránk és nagyobb munkálattal járnak, valamint mind-mind térveszteséggel is párosulnak. Az összes elérhető termék légáteresztő, erről szólnak a leírások, azonban nem mindegy lakása páratartama, elhelyezkedése és mivel ezek sokfélék lehetnek, egyáltalán nem biztos, hogy otthonunkat egészségessé is varázsolja, kiiktatja a PENÉSZT! Esetleges sérülés esetén újból ki kell hívnunk a mestert, aki feltette és újabb borsos költségeknek tehetjük ki magunkat.

Tehát a végső megoldás a kerámiatartalmú beltéri hőszigetelő vékonybevonat!

Ez a válasz az összes lehetséges kritériumra, amikor belső hőszigetelési megoldást járjuk körbe;

 • Utólag is alkalmazható belső hőszigetelésként
 • Akár magunk is feltehetjük, nincs szükség drága mesteremberre
 • Karbantartása egyszerű és gyors
 • Ez az anyag a plafonra és akár régi és új falfelületekre is felvihető
 • Semmilyen térvesztéssel nem jár
 • Színválasztéka egyedülálló, így a lehető legrugalmasabban alkalmazható
 • Penészképződés kizárva
 • Azonnal érezhető hatás
 • Nagyon kedvező ár

A kerámiatartalmú beltéri hőszigetelő vékonybevonat gyakorlatilag falfesték állagú, így a megfelelő előmunkálatok után magunk is felfesthetjük megfelelő eszközökkel.

Régi falaknál kicsit több előkészítést igényel, azonban a látvány és hatás magért fog beszélni, nem szólva a tartósságról. Az új falakon alkalmazása természetesen már jóval egyszerűbb és gyorsabb.

Azonnal észrevehetően melegebb hatást kelt, kiiktatja a hideg hatást és ez által eltünteti és megszünteti a hőmérséklet különbségből adódó hajszálrepedéseket.

Lélegző képessége egyedülálló és minden fal és – plafonfelületen garantáltan penészmentessé varázsol.

Kutatások bizonyítják az anyag hatását a környezetre. Teljesen ártalmatlan, a későbbiekben sem okozhat semmilyen ártalmas gőz kibocsátást, így megbízhatunk abban, hogy nem okozunk sem magunknak, sem a környezetünknek kárt.

A színek variálhatósága végtelen számú, új köntösbe öltöztethetjük, otthonunkat mialatt éppen a hőszigetelés problémáját oldjuk meg.

Az ára pedig elenyésző a kültéri szigetelés megoldásához és a beltéri egyéb lehetőségekhez képest is, hiszen nem mindegy mekkora munkával és felfordulással jár az adott munka.

A kerámiatartalmú belső hőszigetelő anyag alkalmazása

Alkalmazásánál ugyanazokat a szempontokat kell figyelembe vennünk, mint a rendes falfestésnél. Be kell tartanunk az alapvető irányelveket, hogy a gyártó cég garanciát tudjon vállalni a termékre.

A fal vagy plafon megfelelő előkésztése;

 • Régi egyeletlen falfesték és penész eltávolítása
 • Esetleges penész kezelése penészölő szerekkel
 • Egyenetlenség megszüntetése; glettelés
 • Esetleges penész kezelése penészölő szerekkel a glettelt felületen is
 • Portalanítás és szárítás

Az első réteg felvitele a kezelt fal és plafon felületekre festő henger segítségével

Páratartalomtól és időjárástól függően a száradási idő 4-8 óra, ezt követően vihető fel a következő réteg.

Ezek után már csak élveznie kell az azonnali meleg hatást, és számolni az energia költség megtakarítást. Az első téli idényben 20%-kal lesz alacsonyabb a fűtés számla és a nyári hónapokban minimum 3 C fok csökkenést tapasztalhatunk.

Jöjjön és hasonlítsa össze az árakat az egyéb megoldást kínáló belső hőszigetelő rendszerekkel, látni fogja a különbséget!